Hoi. Fokko hier. Van de band Fokko. Op de site van Fokko. Even terugblikken en vooruitkijken, dacht ik, want we zitten midden in EP opnames en dat gaat als vanouds gepaard met het totaal verwaarlozen van de digitale gezelligheid zoals deze site en socials enzo. Bij deze dus een poging tot compensatie voor ongeplaatste stories over pizza eten of steun aan #unmuteus of een leuk liedje delen of woordgrapjes tweeten – dat is allemaal niet of in onbevredigend beperkte mate gebeurd, dus ik begrijp je gevoel van verwaarlozing en misschien bezorgdheid, maar ja we eten goed en slapen ook af en toe en we zullen er in het vervolg weer wat vaker iets laten horen. Beginnend bij dit berichtje. Een updateje met terugblik op het verleden en een blik vooruit in de toekomst die komen gaat.

Terugblik

Acht zalen, negen optredens, na anderhalf jaar wachten, losgaan voor zittend publiek, raar, toch te gek, alleen maar fijne crew en vrijwilligers, lange gesprekken bij de merch, 1903 weggegeven stickers, pech onderweg op de A35, onderkant van de bus viel half uit elkaar midden op de snelweg half twee ’s nachts, busverhuurbedrijf bleek verzekering niet te betalen, is ook het goedkoopste busverhuurbedrijf van het westelijk halfrond, dus daar stonden we langs de snelweg zonder ANWB niks, uiteindelijk toch gered door een onbekende held in overall, gottegottegot wat een avontuur denk je dan, maar ook mooi om te zien hoe vanzelfsprekend Gelke en Sebastian meteen de hele gevarendriehoek-reflecterende-choreografie uitvoerden. Ja, onze clubtour in juni/juli was een hele bijzondere.

Er is van alles terug te kijken, want het optreden in Metropool, Enschede is prachtig vastgelegd door het livestreamteam van MetroTV. Zo ging bijvoorbeeld Karin Heeft Geen Corona:

De tour is verder ook mooi vereeuwigd in concertverslagen van 3voor12 Overijssel en KINK.

EP

Na de optredens gingen we op vakantie. Er gebeurden van alle kanten mooie dingen privé. Die dingen waren dus privé en nog steeds en niet voor fokkomuziek.nl, maar ze waren wel mooi dus ik wilde het wel even noemen. Dus nu weet je dat, dat al die mooie dingen die prive waren maar mooi gebeurden. Van alle kanten. In die vakantie.
Na de vakantie stortte ik me als een malle op nummers schrijven. En nu kunnen we zeggen: onze nieuwe EP gaat ‘FF’ heten en komt begin 2022 uit! En, in oktober al een eerste single. Er zijn toffe nieuwe artwork ideeën, die ook goed gaan passen op nieuwe t-shirts. Voor de opnames sluiten Jurro en ik ons komend weekend met versterkers en gitaren op in onze oefenruimte. We werken aan een paar nummers tegelijk en duiken daar dan helemaal in op zoek naar de perfecte pedaal-gitaarcombinatie. Altijd een feest. Dus de basis van de EP is er al, demo’s liggen klaar, en ik kan alvast wel verklappen dat elk nummer een beetje apart is op zijn eigen manier. Wie ons een beetje volgt zal zware riffbeuktrack met een vleugje reggaeton Gebakje al van de liveversie kennen, er is een Frans punkavontuur met weirde bliepjes, een nummer over dat geen emoticon uitdrukt wat je echt voelt met een rare maatsoort (doen we nooit, rare maatsoorten, maar nu dus wel), en verder invloeden van The Hives en misschien zelfs een liefdesliedje en misschien ook nog wel iets anders – we zitten er middenin en het wordt ontzettend vet allemaal, beloofd.

Verder leven we natuurlijk toe naar de shows in oktober/november. Hopelijk gewoon weer volle bak losgaan zonder zorgen. We zullen het zien.

Nou, dat was alles wel zo’n beetje! Tot de volgende update he, lezer van deze site! Groetjes!

Fokko